ΔιεύθυνσηΝικολάου Ξυλούρη 9, Ίλιον, 13121

Σχολές Γονέων

Στον χώρο μας συχνά οργανώνονται ομάδες γονέων με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη σχολική, την οικογενειακή, την κοινωνική ζωή των παιδιών, καθώς και την αλληλεπίδρασή τους με τους ενηλίκους ή τους συνομηλίκους τους. Στόχος των εν λόγω σχολών είναι η στήριξή των γονέων, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στον σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Μέσα από τη συζήτηση με εξωτερικούς συνεργάτες (συμβούλους ψυχικής υγείας και ψυχολόγους), η σχολή γονέων φροντίζει να διευκολύνει την αποδοχή των προβλημάτων μας και μας διαφωτίζει ως προς τη μορφή των σχέσεών μας με τα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των σχολών γονέων γίνεται παρουσίαση και ανάλυση του υπό συζήτηση θέματος, ενώ παράλληλα λαμβάνει χώρα διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των παρευρισκόμενων.

Τα αντικείμενα συζήτησης ποικίλουν και συνοπτικά αφορούν ζητήματα σχετικά με τη σχολική ζωή, με την οικογενειακή ζωή αλλά και την κοινωνική ζωή των παιδιών και των εφήβων. Έτσι, οι ενήλικοι που ασχολούμαστε με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών (γονείς και εκπαιδευτικοί), έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε τα παιδιά έξω από τον ρόλο μας και αντιληφθούμε ότι αποτελούν προσωπικότητες που σκέφτονται, επεξεργάζονται ερεθίσματα και προσπαθούν να κατανοήσουν τον κόσμο.

ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ

Κέντρο μελέτης για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Νικολάου Ξυλούρη 9, Ίλιον, 13121

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣΣτα Social Media

ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣΠληροφορίες

ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ

Κέντρο μελέτης για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Νικολάου Ξυλούρη 9, Ίλιον, 13121

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣΣτα Social Media

ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣΠληροφορίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο